Kontaktirajte nas!
-5%
Vodka Carskoe selo 0,7 l

Vodka Carskoe selo 0,7 l

Carskoe Selo, ruska vodka
Redna cena:
35,88 €
Spletni popust:
5 % ( 1,79 € )
Cena:
34,09 €
Zaloga
Na zalogi

 

 

Recept te edinstvene pijače, za katerega so dolgo časa menili, da je izgubljen, so uspeli ponovno sestaviti po dokumentih, ki so jih našli v arhivih nacionalnega muzeja »Carskoe selo«.

 


Vodka »Carskoe selo« je pripravljena na medu, nalita na jagode krhlike in malinovo listje. Bila je priljubljena pijača na dvoru in iz carskih kleti poletne rezidence Romanovih so jo kot prvo postavili na vsa praznična omizja v času sprejemov, plesov in maškarad. Bila je tudi uradna pijača ob vseh kronanjih, čigar začetki segajo v čas Ivana III. in so bila vedno bogati in veličastni dogodki, ki so trajali tri dni zaporedoma, a je edinstven recept te vodke omogočal vsem udeležencem, da so ostajali v formi skozi maratonske slovesnoti.

Tudi dvorni zdravniki so poznali dobrobiti tega napitka. »Dobra je za srce in želodec, poživlja in ogreje notranjost«, je zapisal neki zdravnik. Uporabljali so jo kot zdravilo pri mnogih boleznih, tako fizičnih kot duševnih in jo radodarno predpisovali bolnikom v čisti ali razredčeni obliki. Čudovito izdelana steklenica z razkošno dekoracijo in steklenim zamaškom poudarja izjemnost te vodke.

Sestava vodke : izboljšana pitna voda, izboljšan alkohol kakovosti »Lux«, sladkor, naravni med, poparek malinovih listov, poparek jagod krhlike.

Servirajte ohlajeno.

Kupci, ki so kupili ta izdelek, so iskali tudi:
-5%
Vodka_Hortica_Premium_0,7_l
Redna cena:
13,11 €
Spletna cena:
12,45 €
Zaloga
Ni na zalogi
-3%
Vodka_Beluga_Transatlantic_Racing_0,7_l_dar._emb._kart.
Redna cena:
59,90 €
Spletna cena:
58,10 €
Zaloga
Ni na zalogi
-5%
Vodka_Kaufman_Soft_0,7_l_40%_alk._DP
Redna cena:
47,50 €
Spletna cena:
45,12 €
Zaloga
Na zalogi
Ravenna d.o.o., Tržaška cesta 133 1000 Ljubljana T: 01 620 93 51, E: info@premium-vodka.si