Kava ETIOPIJA Sidamo
Izvor: Regija Sidamo
Sorte: Red Bourbon
Nadmorska višina: 1500 - 1800 metrov
Okus in aroma: Arome medu in cvetlic. Kava je svežega, lahkega ter uravnoteženega okusa, izstopajo predvsem priokusi citrusov.
O kavi
Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu.
Kava Sidamo izhaja iz obširne in rodovitne istoimenske regije Sidamo južno od jezera Awasa. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih farm skoraj nemogoče dobiti. Kavo, ki dozori enkrat letno, kmetje oberejo ročno, nato preko posebnega potopka mokrega čiščenja odstranijo lupino ter nato olupljena kavna zrna osušijo na t.i. »afriških posteljah«.